Фінляндія може повністю заборонити росіянам купувати нерухомість

Джерело: Iltaleht

Фінський уряд розробив законопроєкт, який пропонує повну заборону на операції з нерухомістю для російських громадян та юридичних осіб у країні.

Голова міністерства оборони Фінляндії Антті Хяккянен заявив, що такий крок є необхідним через спроби Росії впливати на фінську владу шляхом придбання нерухомості, а також у зв’язку з повномасштабною агресією Росії проти України.

За словами Хяккянена, громадянам Росії, які мають посвідку на постійне проживання у Фінляндії, дозволять купувати нерухомість, але для всіх інших росіян буде введено повну заборону. Це рішення поширюватиметься на купівлю окремих будинків, дач, землі, комерційної нерухомості та складів.

Якщо законопроєкт набере чинності, росіяни більше не зможуть купувати нерухомість у Фінляндії. Міністр оборони зазначив, що юридичне обґрунтування заборони базується на тому, що країна, яка перебуває у стані війни, не повинна мати можливості здійснювати такі операції.

Колегія суддів ВАКС визнала винуватим суддю Зарічного суду міста Суми Миколу Шершака в одержанні хабаря і засудила його до позбавлення волі строком на сім років.

Британська акторка Кейт Вінслет поділилася власними уявленнями про красу, зазначивши, що вважає зморшки “неймовірно гарними”.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

Республіканці в Палаті представників звинуватили адміністрацію президента США Джо Байдена в брехні американцям щодо виведення військ США з Афганістану у 2021 році.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.