Порошенко передав чергову партію техніки на східний фронт

Джерело: “ЄС”

Лідер фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко під час поїздки на східний фронт передав партію FPV-дронів, “Мавіки”, квадроцикли та екскаватори трьом бригадам, які воюють поблизу Вовчанська.

Фото: “ЄС”

Полковник однієї з бригад Євген Солодаєв раніше служив у Батальйоні почесної варти. Як зазначається, йому доводилося зустрічати перших осіб іноземних держав, брати участь в урочистих заходах і в Україні, і за кордоном

“Представляли, демонстрували, як то кажуть, велич і могутність ЗСУ, представляли Україну на міжнародній арені під час проведення парадів”, – пригадав військовий.

Нині він воює у мотопіхотній бригаді, нищить росіян на Харківщині.

Фото: “ЄС”

П’ятий президент України розповів, що на цій ділянці фронту росіяни хотіли влаштувати “санітарну зону”.

“Полковника Євгена Солодаєва знаю з часів, коли у Батальйоні почесної варти він представляв Україну перед усіма керівниками іноземних держав та урядів. Його 57 окрема мотопіхотна бригада — одна із найдосвідченіших на цьому напрямку. Вони будують укріплення, риють окопи та бліндажі, тому пригнали їм екскаватор-навантажувач. Звісно, 100 FPV “Мольфар” та 105 FPV “Штурм”, 4 денних та нічних “Мавіка”, бо ворог лізе малими штурмовими групами, і саме дрони їх зупиняють”, – прокоментував Порошенко.

А морпіхи з 36-ї бригади окрім FPV-дронів “Мольфар” і “Штурм”, денних та нічних “Мавіків” поповнили свій автопарк трьома квадроциклами.

За словами офіцера ЗСУ Валерія Прозапас, якість цих FPV-дронів дуже висока, військові їх так і називають – “дрони Порошенка”, тому попит на них завжди великий.

Росія проводить інформаційні маніпуляції, часто маскуючи їх під українські ініціативи, зокрема через створення псевдоукраїнських сторінок у соцмережах.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю, 20 вересня, здійснить візит до України.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.

Студія “Квартал 95” без дозволу використала відео загиблого захисника Юрія Назаренка у випуску 25 серпня 2024 року. Це викликало обурення у близьких загиблого.

З Яною Баріновою Букви зустрілися у Відні (Австрія), в межах щорічної події viennacontemporary – провідного…