Латвія надішле Україна найбільшу партію дронів від власних виробників

Джерело: Андріс Спрудс/Х

Латвія готує до відправлення найбільшу партію безпілотників для Збройних Сил України. Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс повідомив, що до відправлення готова партія з 1400 безпілотників від латвійських виробників.

“На цьому завершується закупівля Міністерством оборони понад 2700 безпілотників латвійської промисловості для України”, – зазначив Спрудс.

Міністр також зазначив, що в рамках міжнародної коаліції з постачання безпілотників, Латвія вже передала Україні загалом 3000 різних бойових дронів.

“Разом з латвійськими компаніями ми продовжуватимемо надавати підтримку до перемоги України”, – резюмував він.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 23 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

Станом на 22 вересня ЗСУ відновили раніше втрачені позиції на Донеччині та просунулися на Курщині.

Міністерство закордонних справ України у своїй заяві від 22 вересня рішуче засудило черговий прояв зневаги Республіки Білорусь до суверенітету та територіальної цілісності України — проведення так званої “офіційної” зустрічі Олександра Лукашенка з представником російської окупаційної влади на тимчасово окупованій частині території Донецької області України Денисом Пушиліним. 

Земля тимчасово отримає другий “Місяць” у вигляді невеликого астероїда, який почне обертатися навколо нашої планети з 29 вересня до 25 листопада 2024 року. Астероїд, виявлений у серпні та названий 2024 PT5, дослідники помітили з системи моніторингу астероїдів Asteroid Terrestrial-impact Last Alert System, що фінансується NASA.

З жовтня 2022 року російські війська завдали понад 1000 ударів по енергетичній інфраструктурі України, що суттєво вплинуло на здатність країни підтримувати стабільну генерацію електроенергії. Про це повідомив заступник міністра енергетики Микола Колісник.