Зима буде складнішою, ніж попередня: прогноз українських енергетиків

Україна активно відновлює енергосистему після російських атак і нарощує додаткову генерацію. Проте, попри усі старання, зима буде складнішою навіть за попередню

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

Він зазначив, що в Україні є плани відновлення генерації та будівництва нових потужностей, що дозволить успішно пройти цю зиму. Енергетики працюють під безперервними обстрілами, вирішуючи нові завдання з відновлення інфраструктури. Галущенко припустив, що обстріли триватимуть восени, але висловив надію на посилення енергетичної інфраструктури системами ППО, які надають партнери.

Міністр також наголосив на важливості децентралізації енергозабезпечення, що ускладнить атаки ворога. Розподілена енергосистема зможе забезпечувати електроживлення регіонів навіть у випадку розділення системи. Він підкреслив, що така генерація локально живитиме критичну інфраструктуру.

Попри всі зусилля, міністр попередив, що зима буде важчою за попередню, але держава робить все можливе для забезпечення автономного енергозабезпечення, щоб мінімізувати негативні наслідки.

Парк бронеавтомобілів українського війська поповнився ще одним зразком бронетехніки, створеним за технологією MRAP. В оборонному відомстві кодифікували та допустили до експлуатації у військах бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP виробництва  Канади.

Сполучені Штати Америки перекинули на острів Шемія біля узбережжя Аляски кілька підрозділів повітрянодесантних військ та реактивні системи залпового вогню HIMARS, у відповідь на зростання військової активності Росії та КНР довкола регіону.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 вересня. З початку доби відбулося 139 бойових зіткнень, з яких 34 досі тривають.

Ввечері 17 вересня російські війська масовано атакували Запорізьку область. Внаслідок обстрілу загинуло двоє осіб та пʼятеро отримали поранення, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Військовослужбовці 12-ї бригади спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України прикинулися російськими розвідниками, аби захопити у полон трьох солдатів РФ.