Сім’я Айзека Гейза вимагає від Трампа $3 млн компенсації за використання пісні співака

Джерело: Variety

Родина американського вокаліста, композитора та автора пісень Айзека Гейза заявила, що подає до суду на кандидата в президенти США Дональда Трампа за несанкціоноване використання ним хіта “Hold On, I’m Coming” під час передвиборчих заходів.

У документах, опублікованих в соцмережах Гейза, його родина вимагала від Трампа припинити використання пісні та заплатити $3 млн за несанкціоноване програвання композиції з 2022 по 2024 роки.

Вони стверджують, що авторські права були порушені 134 рази. Гейз написав пісню “Hold On, I’m Coming” для R&B-вистави Sam & Dave, і тому саме вони володіють правами.

У листі родина Гейза також попросила видалити всі відеозаписи, на яких Трамп використовує цю пісню, і вимагала оприлюднити офіційну заяву від кампанії Трампа, у якій би визнавалося, що родина Гейза не “санкціонувала, не схвалювала і не дозволяла” використання пісні.

Якщо ці вимоги не будуть задоволені, наголосили представники родини музиканта, вони “вживуть усіх юридичних заходів, необхідних для забезпечення дотримання порушених прав інтелектуальної власності, включаючи, але не обмежуючись, надсиланням запитів” до суду.

Син Гейза, Айзек Гейз III, також опублікував заяву у своїх соціальних мережах, засудивши використання пісні Трампом.

“Дональд Трамп є втіленням браку чесності та класу не лише через його безперервне використання музики мого батька без дозволу, але також через його історію сексуального насильства над жінками та його расистську риторику”, – прокоментував він.

Гейз ІІІ додав, що долучиться до того, щоб “покласти цьому край”.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.