В енергетиці складна ситуація після ракетного обстрілу РФ — міністр

Джерело: Герман Галущенко у Фейсбуці

Ситуація в енергетичній сфері України залишається складною після ракетного обстрілу 26 серпня з боку Росії. За словами міністра енергетики Германа Галущенка, наслідки ударів ще уточнюються.

“Ворог знову тероризує всю Україну ракетами. Під прицілом енергетика. Ворог не залишає планів позбавити українців світла”, написав він.

Міністр також повідомив, що оператор системи передачі змушений був терміново ввести режим екстрених відключень електроенергії.

“Ситуація складна, наслідки атак уточнюються. Енергетики вже працюють над їх ліквідацією”, – додав міністр.

Нагадаємо, що вранці 26 серпня російська армія здійснила черговий масований ракетний удар по Україні. Через обстріли “Укренерго” наказало ввести екстрені відключення світла, внаслідок чого графіки відключень тимчасово не діють.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що росіяни атакували енергетичні об’єкти області, через що у регіоні виникли проблеми з електропостачанням. У кількох інших регіонах України також виникли перебої зі світлом, що призвело до затримок у русі електропоїздів, а резервні теплотяги були виведені на маршрути.

“Київводоканал” попередив про відсутність водопостачання в деяких районах столиці через зникнення світла. Станом на момент публікації новини водопостачання вже відновили.

Декілька станцій київського метро на “зеленій” та “червоній” гілках переведені в режим укриття, зазначав Телеграм-канал Київської міської державної адміністрації (КМДА). На “червоній” лінії потяги курсують від станції “Академмістечко” до станції “Театральна”, а станції “Арсенальна” та “Хрещатик” працюють лише як укриття. На “зеленій” лінії станції “Видубичі” та “Славутич” також функціонують у режимі укриття, а рух поїздів здійснюється від станції “Сирець” до “Звіринецької” та від “Осокорків” до “Червоного хутора”.

Внаслідок обстрілу тимчасово призупинено водопостачання в Житомирі, писало КП “Житомирводоканал”.

Парк бронеавтомобілів українського війська поповнився ще одним зразком бронетехніки, створеним за технологією MRAP. В оборонному відомстві кодифікували та допустили до експлуатації у військах бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP виробництва  Канади.

Сполучені Штати Америки перекинули на острів Шемія біля узбережжя Аляски кілька підрозділів повітрянодесантних військ та реактивні системи залпового вогню HIMARS, у відповідь на зростання військової активності Росії та КНР довкола регіону.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 вересня. З початку доби відбулося 139 бойових зіткнень, з яких 34 досі тривають.

Ввечері 17 вересня російські війська масовано атакували Запорізьку область. Внаслідок обстрілу загинуло двоє осіб та пʼятеро отримали поранення, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Військовослужбовці 12-ї бригади спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України прикинулися російськими розвідниками, аби захопити у полон трьох солдатів РФ.