Шольц пообіцяв прискорити процес депортації нелегальних мігрантів

Джерело: DW

26 серпня канцлер Німеччини Олаф Шольц, відвідавши місце нападу на відвідувачів фестивалю в Золінгені, заявив про необхідність прискорити депортацію нелегальних мігрантів.

Ми повинні будемо зробити все можливе, щоб забезпечити репатріацію та депортацію тих, хто не може або не має права залишатися в Німеччині, – наголосив Шольц.

Глава німецького уряду назвав напад із ножем на гостей фестивалю “актом тероризму”. Внаслідок інциденту 23 серпня загинули троє осіб: чоловіки віком 67 і 56 років, а також 56-річна жінка. Ще вісім гостей свята зазнали поранень.

У нападі підозрюється 26-річний сирієць.

За словами канцлера, необхідна “послідовна практична правозастосовна діяльність”, зокрема видворення тих, хто проживає в Німеччині нелегально, в інші країни Євросоюзу відповідно до Дублінської угоди.

Зокрема він запропонував створити робочу групу, яка “ретельно вивчить це питання”. Деякі питання можна буде вирішити лише в межах європейського законодавства.

Контекст:

Напередодні Федеральний верховний суд Німеччини видав ордер на арешт Ісси Х. за підозрою у вбивстві трьох осіб на фестивалі в Золінгені, а також в участі в терористичній організації  “Ісламська держава”.

Сирійця мали депортувати з Німеччини ще 2023 року, оскільки його прохання про статус біженця до ФРН відхилили. Відповідно до Дублінської угоди, на чоловіка чекало видворення до Болгарії – країни, де він перетнув кордон Євросоюзу. Саме там і мали розглянути його прохання про надання притулку. Однак сирієць втік від влади, і в результаті депортація виявилася “простроченою”. Коли Ісу Х. знову знайшли, його “перерозподілили” на Золінген.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Двоє людей вважаються зниклими безвісти, а близько 1 000 осіб евакуйовано після повеней і зсувів на півночі Італії, в регіоні Емілія-Романья.

Південь Німеччини “тероризують” середземноморські мурахи, які перегризають дроти електрокабелів та інтернету.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.