Індія втричі скоротила постачання нержавіючої сталі до Росії

Джерело: росЗМІ

Російські підприємства постали перед різким скороченням відвантажень нержавіючої сталі від одного з ключових постачальників РФ — Індії.

За перше півріччя Індія постачила РФ 20 тисяч тонн нержавіючої сталі — втричі менше, ніж за той же період роком раніше.

Минулого року на Індію припало 20% імпортних постачань нержавіючої сталі до Росії, які загалом склали 486 тисяч тонн. Власного виробництва нержавіючої сталі у таких обсягах у Росії немає, а залежність від імпорту досягає 70-80%.

Матеріал використовується в машинобудуванні, виробництві побутової техніки, електрообладнання, труб для нафтогазової галузі та нафтохімії, а також потреб військово-промислового комплексу РФ.

Головною причиною обвального падіння постачання нержавіючої сталі з Індії стали проблеми в Червоному морі, де хусити атакують судна-контейнеровози. У результаті час транзиту різко зріс, а вартість фрахту злетіла — в середньому на 100%, тоді як окремими маршрутами – на 300%.

Окрім Індії, нержавіючу сталь до Росії поставляють Китай (понад половину обсягів), Індонезія (6,5%) і Туреччина (2%).

  • Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді 23 серпня закликав до мирних перемовин. Він зазначив це на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві, наголосивши, що прибув із “посланням миру”.
  • Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Індія може відіграти вирішальну роль у відновленні миру в Україні.

У британській розвідці зреагували на бажання РФ вкотре збільшити чисельність своєї армії.

Двоє друзів, 36-річний Ніл Кокс і 25-річна Джей Антік, привернули увагу своєю шестиденною велоподорожжю південно-західною Англією. Вони подолали 400 км з Глостера до Лендс-Енду на тандемі (велосипед для двох), абсолютно голими. 

Звільнені у травні працівники Pixar, які працювали над створенням мультфільму “Думками навиворіт 2”, на умовах анонімності розповіли про тиск і проблеми в студії.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.

Учасники художнього проєкту “МУР” повідомили, що перед їхньою виставою в Ужгороді, яка відбулась 18 вересня, працівники ТЦК мобілізували технічний склад команди.