На Донеччині затримано співробітника «Укрзалізниці», який шпигував для ФСБ

Джерело: Служба безпеки України

У Донецькій області затримано працівника “УЗ”, який працював на російську ФСБ.

За вказівками ворожої спецслужби, чоловік шпигував за українськими захисниками на Покровському напрямку.

Найбільше росіян цікавили координати опорних пунктів та вогневих позицій ЗСУ, які обороняють місто.

Окрім цього фігурант повинен був дізнатись геолокації мостів, які використовують Сили оборони на східній ділянці фронту.

Ці дані потрібні були окупантам для підготовки нових бойових операцій, щоб окупувати Покровськ.

Аби зібрати дані, затриманий об’їжджав місцевість, а також “втемну” намагався випитувати потрібні йому відомості у своїх колег.

Отриману інформацію він перетворював у текстовий звіт, а потенційні цілі відображав на електронних картах.

Служба безпеки задокументувала злочинні дії фігуранта і затримала його. У нього вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з ФСБ РФ.

Встановлено, що окупанти дистанційно завербували фігуранта цієї весни. Затриманий – мешканець Покровського району. У поле зору противника потрапив, коли залишав антиукраїнські коментарі у прокремлівських каналах у телеграмі.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.