У Польщі судитимуть двох «вагнерівців»

Джерело: TVP Krakow

У польському Кракові 9 вересня розпочнеться судовий процес над двома громадянами Росії, які є членами ПВК “Вагнер”.

За даними видання, Олексія Т. та Андрія Г. судитимуть за шпигування на користь Росії та участь у воєнізованій організації, що мала на меті скоєння злочинів терористичного характеру. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Згідно з інформацією прокуратури, фігуранти здійснювали в Польщі вербування на порушення міжнародного права до ПВК “Вагнер”.

“З цією метою вони розклеїли у Кракові та Варшаві щонайменше кілька сотень так званих вербувальних наліпок, які дозволяли встановлювати безпосередній контакт з іншими особами, відповідальними за вербування та організаційні питання”, – повідомили у Національній прокуратурі Польщі.

Фігурантам також інкримінується робота на Службу зовнішньої розвідки РФ шляхом ведення гібридної війни, зокрема пропагандистської діяльності, спрямованої на дестабілізацію політичної ситуації в Польщі.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.