Глава МЗС Великої Британії Клеверлі готовий очолити Міноборони країни – The Times

Джерело: The Times

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі має намір замінити на посаді міністра оборони Бена Воллеса, котрий планує піти у відставку під час наступної перестановки.

Як зауважили британські високопосадовці, Клеверлі може бути готовий до зміни посади, тоді як його місце, ймовірно, займе Енн-Марі Тревельян, котра перебуває на посаді державного міністра у справах індо-тихоокеанського регіону.

Також серед інших претендентів на посаду міністра оборони Великої Британії називають міністра Збройних сил Джеймса Гіппі, лідерку палати громад Пенні Мордонт та головного секретаря Казначейства Джона Глена.

Окрім цього, Том Тугендхат, міністр безпеки та колишній офіцер територіальної армії, котрий служив в Іраку та Афганістані, також вважається претендентом на цю посаду. Очікується, що Ріші Сунак проведе перестановку своєї команди, ймовірно, у вересні, аби оновити уряд перед виборами наступного року.

Нагадаємо, Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що планує залишити уряд під час наступних перестановок у Кабінеті Міністрів і не балотуватиметься на наступних загальних виборах.

Воллес поінформував прем’єр-міністра Ріші Сунака про свої плани 15 червня. Перестановки в Кабміні очікуються до вересня.

Раніше повідомлялося, що Бен Воллес був фаворитом на зміну Єнса Столтенберга, але не зміг заручитися підтримкою Вашингтона. Глава США Джо Байден не підтримав Воллеса на посаду генерального секретаря НАТО після того, як Велика Британія продовжила навчання українських пілотів на F-16 без “зеленого світла” з Білого дому.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Іспанська поліція заарештувала у Мадриді чоловіка, який мав намір продати підроблену картину Леонардо да Вінчі за 1,3 мільйона євро.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.