У Грузії розпочали розгляд позовів проти так званого закону про «іноагентів»

Джерело: NewsGeorgia

Конституційний суд Грузії 29 серпня розпочав розгляд кількох позовів проти так званого закону про “іноагентів”. В одному провадженні об’єднано позови президентки Грузії Саломе Зурабішвілі, понад сотні неурядових організацій, 38 опозиційних депутатів парламенту та двох медіаорганізацій, що спеціалізуються на журналістських розслідуваннях.

У цей же день до суду надійшов п’ятий позов проти цього закону, поданий Асоціацією юридичних фірм Грузії. Але цей позов ще не зареєстровано, тому його не  об’єднано з іншими.

Позивачі стверджують, що закон суперечить Конституції Грузії, призводить до стигматизації громадських організацій та ЗМІ, перешкоджає їхній діяльності і може призвести до їхньої ліквідації. Вони також вимагають зупинити дію закону до винесення остаточного рішення.

Суддя Конституційного суду Георгій Тевдорашвілі повідомив, що сьогодні на засіданні обговорюватимуть спірні норми, які стосуються прав, захищених Конституцією, а також пропозиції, висунуті сторонами на цьому етапі.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.