Кислиця закликав членів Радбезу ООН ухвалити два рішення для припинення терору РФ

Джерело: Сергій Кислиця/X

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Радбезу ООН закликав партнерів розглянути два рішення, які допоможуть зупинити російський терор. Зокрема йдеться про дозвіл на удари по військових об’єктах на території РФ та збиття ворожих цілей іншими країнами поблизу їхнього повітряного простору.

“Ми закликаємо вас і всіх партнерів розглянути два конкретних рішення, які допоможуть нам покінчити з російським терором. По-перше, визнати право України на нанесення дальніх ударів по всіх законних військових об’єктах на території РФ. По-друге, задіяти засоби ППО партнерів, щоб збивати ракети та безпілотники поблизу їхнього повітряного простору. Жоден із цих кроків не є ескалаційним. Навпаки, вони стримуватимуть Росію, скорочуватимуть терор і кількість жертв”, – наголосив він.

Кислиця також додав, що від початку повномасштабного вторгнення Росія випустила по Україні понад 9 600 ракет, майже 14 тисяч ударних безпілотників і понад 33 тисяч керованих авіабомб.

Президент Фінляндії Александер Стубб закликав до розширення Ради Безпеки ООН, скасування її єдиного права вето та зупинення будь-якого члена, який бере участь у незаконній війні, такій як вторгнення Росії в Україну.

В середу, 18 вересня, Північна Корея випустила кілька балістичних ракет малої дальності в бік свого східного узбережжя, про що повідомили Південна Корея та Японія.

Протягом минулої доби, 17 вересня, по всій лінії фронту зафіксовано 194 бойових зіткнень.

Парк бронеавтомобілів українського війська поповнився ще одним зразком бронетехніки, створеним за технологією MRAP. В оборонному відомстві кодифікували та допустили до експлуатації у військах бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP виробництва  Канади.

Сполучені Штати Америки перекинули на острів Шемія біля узбережжя Аляски кілька підрозділів повітрянодесантних військ та реактивні системи залпового вогню HIMARS, у відповідь на зростання військової активності Росії та КНР довкола регіону.