У Харкові затримали лісника, який шпигував за Силами оборони

Джерело: Служба безпеки України

Служба безпеки спільно з Держбюро розслідувань затримали у Харкові працівника лісництва, який шпигував за українськими військовими прикриваючись своєю посадою.

Фігурант працював на російську розвідку та збирав дані про військових, які обороняють Харків. Для цього він під виглядом робочих об’їздів території державного лісгоспу фіксував локації підрозділів ЗСУ.

Встановлено та задокументовано, що під час розвідувальних вилазок він приховано стежив за блокпостами та укріпрайонами українських захисників.

Зловмисник також прагнув встановити кількість військових на об’єктах та види озброєнь там.

Отримані відомості зловмисник наносив на гугл-карти для підготовки “звіту” ворожій спецслужбі.

Контррозвідники СБУ завчасно викрили фігуранта, поетапно задокументували його злочинні дії та спільно з ДБР затримали у власному помешканні. Одночасно було проведено комплексні заходи для убезпечення позицій ЗСУ.

Як встановило розслідування, агент комунікував з окупантами через свого знайомого, який на початку повномасштабної війни виїхав до Росії та погодився на співпрацю з ворогом.

Діяльність “зв’язкового” координував кадровий співробітник головного управління генштабу ЗС РФ (більш відомого як ГРУ).

Для комунікації з агентом використовували анонімний чат у популярному месенджері.

Під час обшуку у нього вилучено мобільний телефон із доказами його розвідувально-підривної діяльності на користь рф.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.