Суддя пішла у ЗСУ, щоб уникнути покарання за п’яну ДТП. Її спіймали на п’янстві у війську

Джерело: Слідство.Інфо

Вища рада правосуддя (ВРП) відновила розгляд справи проти судді Світлани Колегаєвої, яка у 2021 році п’яною скоїла ДТП. Її справу зупинили через мобілізацію, але потім поновили, бо вона пила під час служби.

Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя розглядала справу судді Світлани Колегаєвої, яка влітку 2021 року, будучи п’яною, керувала автівкою, вилетіла з дороги, знесла стовп і врізалася у дерево. Оболонський суд визнав її винною, присудив штраф у 17 тисяч гривень та заборонив керувати авто на рік.

Джерело: ТСН

У січні 2024 року судді нагадали про цей випадок і поскаржилися на Колегаєву через її поведінку.  Проти неї відкрили дисциплінарну справу.

У лютому 2024 року Колегаєва мобілізувалася до війська, аби уникнути покарання. ВРП зупинила розгляд справи, але в липні 2024 року його поновила, коли інший суд оштрафував Колегаєву за вживання алкоголю під час служби. Суддю двічі поспіль ловили п’яною на службі.

Джерело: ГО «Автомайдан»

У ВРП заявили, що суддя намагається уникнути покарання, використовуючи службу в армії. Засідання відклали до 11 вересня, оскільки захисниця Колегаєвої попросила об’єднати всі скарги на неї.

Крім того, раніше Колегаєва судила активістів Майдану і намагалася це приховати після 2014 року.

  • 23 серпня, Святошинський районний суд Києва продовжив Олексію Тандиру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 21 жовтня 2024 року. Його звинувачують у смертельній ДТП, яку він скоїв у стані алкогольного сп’яніння 26 травня минулого року, що призвела до загибелі нацгвардійця.

Міністр національної оборони Румунії Анджел Тилвар у середу, 18 вересня, заявив, що НАТО має прийняти “надійну скоординовану” відповідь на інциденти, коли російські ракети або безпілотники потрапляли у повітряний простір альянсу.

Національний парк Карлсбадські печери у Нью-Мексико поскаржився, що знайдена на території пачка кукурудзяних чипсів “сильно повпливала” на екосистему печери.

Міністерство цифрової трансформації України повідомило, що українські ІТ-спеціалісти заплатили з початку повномасштабної війни понад 68 мільярдів гривень, а також задонатили 38 мільярдів. Про це йдеться у дослідженні “Де IT на ВІЙНІ”.

Служба безпеки завершила досудове розслідування щодо чотирьох російських агентів, які готували теракти у Києві та Львові.

В мережі поширюються кадри того, як вулиці міст і сіл перетворюються на стрімкі ріки через повені, спричинені штормом “Борис”.