Лідер «Євросолідарності» передав морпіхам на Південь 3 комплекси «Ай-Петрі»

Джерело: “Європейська Солідарність

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко передав три комплекси “Ай-Петрі” для боротьби з ворожою розвідкою у підрозділи морської піхоти на Півдні. Також військовим передали пікапи та зарядні станції для безперервної роботи комплексів.

May be an image of speaker, lighting and text

 

“Це дасть нам можливість створити моніторинговий центр на всьому напрямку та об’єднати комплекси “Ай-Петрі”, засоби розвідки та РЕБ в одну систему. І коли все це працюватиме разом, ми побачимо неймовірні результати”, – переконаний політик.

Як відзначив лідер “ЄС”, він вперше передає комплекси морським піхотинцям.

“Ай-Петрі” вже добре виявили себе на Покровському, Вовчанському та Вугледарському напрямках, на Запоріжжі, і не секрет, що в “Сумській області”. Наше завдання, щоб на всій лінії фронту до кінця вересня працювало вже 50 таких комплексів, що дасть можливість фактично прикрити 800 — 1000 кілометрів лінії зіткнення”, – розповів Порошенко.

За словами П’ятого Президента це значно посилить роботу проти ворожих БпЛА. Крім того, він вказав, що в комплексах “є ще деякі функції”, але Порошенко вирішив поки не розповідати усього.

Міністр національної оборони Румунії Анджел Тилвар у середу, 18 вересня, заявив, що НАТО має прийняти “надійну скоординовану” відповідь на інциденти, коли російські ракети або безпілотники потрапляли у повітряний простір альянсу.

Служба безпеки завершила досудове розслідування щодо чотирьох російських агентів, які готували теракти у Києві та Львові.

Верховна Рада у середу, 18 вересня, провалила голосування за дерусифікацію понад 300 населених пунктів. Частина народних депутатів заблокували трибуну.

Президент Фінляндії Александер Стубб закликав до розширення Ради Безпеки ООН, скасування її єдиного права вето та зупинення будь-якого члена, який бере участь у незаконній війні, такій як вторгнення Росії в Україну.

В середу, 18 вересня, Північна Корея випустила кілька балістичних ракет малої дальності в бік свого східного узбережжя, про що повідомили Південна Корея та Японія.