У Києві врятували бобра, який провалився у яму зі сміттям і тухлою рибою

Джерело: Kyiv Animal Rescue Group і Wild Animals Rescue Center

Зоозахисники написали, що бобер “потрапив у дійсно велику халепу“, адже він потрапив у яму з відходами – сміттям і тухлою рибою – і понад добу не міг звідти вибратися. Тварина у момент прибуття наших рятувальників тварина була вже вкрай виснажена та слабка, тож відразу після порятунку бобер поїхав у клініку. 

Джерело: Kyiv Animal Rescue Group

Можливо, пан Бобер додасть, що люди примудряються залишати після себе сміття будь-де, а бобри – слухачі сумно киватимуть головами, погоджуючись. Та тварини не в змозі прибрати лапками те, що викинуте руками. У озера та річки, на лісових полянах, в парках, всюди. На жаль“, – написала команда порятунку тварин. 

Вже у клініці тваринці діагностували сильну інтоксикацію і набряк легенів. Лікарі надали допомогу, поставили крапельниці – і лиш після цього бобер почав рухатися.

Джерело: Wild Animals Rescue Center

Джерело: Wild Animals Rescue Center

Попри невеликі покращення, стан бобра все ще тяжкий і фахівці Центру порятунку диких тварин висловлюють надію, що зуміють допомогти тваринці, і просять підтримати їх у цьому.

Прокурорка Спеціалізованої антикорупційної прокуратури під час засідання у справі нардепа від “Слуги народу” Андрія Одарченка заявила, що депутат, ймовірно, покинув територію України.

Міністр національної оборони Румунії Анджел Тилвар у середу, 18 вересня, заявив, що НАТО має прийняти “надійну скоординовану” відповідь на інциденти, коли російські ракети або безпілотники потрапляли у повітряний простір альянсу.

Національний парк Карлсбадські печери у Нью-Мексико поскаржився, що знайдена на території пачка кукурудзяних чипсів “сильно повпливала” на екосистему печери.

Міністерство цифрової трансформації України повідомило, що українські ІТ-спеціалісти заплатили з початку повномасштабної війни понад 68 мільярдів гривень, а також задонатили 38 мільярдів. Про це йдеться у дослідженні “Де IT на ВІЙНІ”.

Служба безпеки завершила досудове розслідування щодо чотирьох російських агентів, які готували теракти у Києві та Львові.