Google додав штучний інтелект у Gmail на Android

Джерело: The Verge

Google додав функцію чат-бота Gemini у поштовий сервіс Gmail для смартфонів на операційній системі Android, що дозволяє систематизувати електронні листи.

Технологічний гігант нещодавно дозволив користувачам використовувати свого чат-бота Gemini AI, щоб ставити запитання про їхню поштову скриньку Gmail у мережі.

Функція, яка отримала назву Gmail Q&A, поступово стане доступною і для мобільних пристроїв: чат-бот починає працювати на системі Android, а “незабаром” з’явиться і на системі iOS.

За словами представників компанії, за допомогою нової функції користувачі Gmail зможуть ставити Gemini запитання про свою поштову скриньку або, наприклад, шукати певні деталі у листах, переглядати непрочитані повідомлення, листи від певного відправника або ж отримувати резюме листів на певну тему у поштовій скриньці.

Однак користуватися чат-ботом зможуть лише ті користувачі, які мають підписку Google One AI Premium або Google Workspace із застосунками Gemini Business, Enterprise, Education або Education Premium.

Gmail Q&A почали розгортати у четвер, 29 серпня. У Google зазначили, що цей процес може зайняти до 15 днів.

У західнонімецькому місті Ессен поліція заарештувала 41-річного сирійця, якого підозрюють у вчиненні серії нападів та підпалі двох житлових будинків. Події сталися 28 вересня, а внаслідок цих інцидентів постраждало 31 особа.

У Волинській області, 28 вересня, сталася трагедія — дитина загинула після падіння у зерносховище в селі Майдан Ковельського району.

Іран закликав Раду Безпеки ООН скликати термінове засідання через дії Ізраїлю в Лівані та регіоні після ліквідації лідера угруповання “Хезболла” Хасана Насралли внаслідок ізраїльської атаки.

Супутник Sentinel-2C від Європейського космічного агентства (ESA), який на початку цього місяця був запущений у космос, зробив першу світлину Місяця.

Колишній президент Дональд Трамп під час свого розкритикував віцепрезидентку Камалу Гарріс, назвавши її “розумово відсталою”. Водночас президента США Джо Байдена він сказав, що висловлює сумніви щодо його розумової спроможності.