У Грузії майже 470 організацій подали заявки на реєстрацію «іноагентами»

Джерело: Эхо Кавказа

У Грузії закінчився термін, передбачений новим законом для добровільної реєстрації неурядових організацій і ЗМІ у переліку “іноагентів”.

За словами заступниці міністра юстиції Грузії Тамари Ткешелашвілі, заявки на реєстрацію подали 469 неурядових організацій (НУО).

Відтепер НУО і ЗМІ загрожує штраф у 25 тисяч ларі (9300 доларів США), якщо з’ясується, що вони ухилились від реєстрації як “організації, що просувають інтереси іноземної сили”.

При цьому формально реєстрацію жодної з НУО поки що не завершено, оскільки влада Грузії ще перевіряє надану ними інформацію.

Зазначається, що звернутися із письмовою заявою у Дім юстиції повинні були організації, які протягом минулого року отримали більш як 20% фінансування з-за кордону.

  • Конституційний суд Грузії 29 серпня розпочав розгляд кількох позовів проти так званого закону про “іноагентів”. В одному провадженні об’єднано позови президентки Грузії Саломе Зурабішвілі, понад сотні неурядових організацій, 38 опозиційних депутатів парламенту та двох медіаорганізацій, що спеціалізуються на журналістських розслідуваннях.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.