У Франції почався суд над чоловіком, який накачував наркотиками дружину, щоб її ґвалтували

Джерело: The Guardian

У Франції розпочався судовий процес над 71-річним Домініком Пеліко, який роками накачував свою дружину наркотиками, аби її ґвалтували інші чоловіки. Судитимуть і 50 цих чоловіків.

За даними справи, обвинувачений майже десять років скоював злочини щодо дружини. За цей час жінку зґвалтували понад 80 незнайомців.

За даними поліціянтів, Пеліко подрібнював снодійні та заспокійливі таблетки, і підписав їх у їжу чи вино своєї дружини Жизель. Це відбувалось у їхньому домі у Мазані, неподалік Провансу.

Пеліко самостійно шукав чоловіків, щоб вони ґвалтували його дружину. Він також обговорював це з ними в онлайн-чаті, де вони разом фантазували про сексуальні дії з партнерами, які проти цього.

Суддя Роджер Арата повідомив, що всі судові слухання будуть публічними на прохання постраждалої Жизель Пеліко. Однак, зауважив один з адвокатів жінки, для неї судовий процес буде “жахливим випробуванням”.

“Вперше їй доведеться пережити зґвалтування, яких вона зазнавла протягом десяти років”, – сказав адвокат, додавши, що Жизель не пам’ятає жодного епізоду насилля, про яке вона дізналась лише у 2020 році.

Адвокат додав, що Жизель не хотіла закритого засідання лише тому, що цього б хотіли ті, хто ґвалтував її.

За показами свідків, Пеліко закликав чоловіків, яких запрошував ґвалтувати дружину, не користуватись парфумами і не курити, аби не насторожити Жизель і також казав їм, аби вони негайно виходили з кімнати, якщо вона почне рухатись.

Домініка Пеліко арештували 2 листопада 2020 року –після того, як охоронець супермаркету піймав його, коли він фотографував та знімав на відео жінок у спідницях.

Після затримання поліція перевірила USB-накопичувач чоловіка, приєднаний до його комп’ютера, і виявила там папку з написом “abuses”, яка містила 20 000 фото і відео зґвалтувань його дружини.

Після затримання Пеліко жодного разу не заперечив свою провину. За даними поліції, лише протягом одного року він підсипав дружині 450 таблеток снодійного.

Серед 50 обвинувачених є медики, журналіст, експоліціянт, військовий, державний службовець, пожежник, тюремний охоронець. Більшість із них проживали поруч з районом Мазана, населення якого близько 6000 осіб. На момент арешту затриманим було від 26 до 73 років.

Кілька обвинувачених заперечували провину. За їх словами, вони не знали, що Жизель була не в курсі планів чоловіка, і звинуватили Домініка у тому, що він їх обманув.

Ще понад 30 чоловіків, які ґвалтували жінку, поліціянти не змогли ідентифікувати та знайти.

Правоохоронці повідомили, що Жизель була шокована, коли дізналась про зґвалтування, оскільки не пам’ятає жодного з інцидентів. За даними слідчих, жінку накачували таблетками фактично до стану коми.

Перукар Жизель розповів, що якось жінка прокинулась вранці і не могла зрозуміти, звідки у неї зачіска. Тоді вона пішла до нього, і він сказав, що вона була у нього напередодні.

Через ці інциденти Жизель вважала, що у неї якась хвороба, яку ніхто не може визначити. Вона часто ходила до лікарів, але завжди приходила разом з чоловіком, який пояснював її стан тим, що вона просто втомлена після догляду за внуками. Троє дітей Домініка та Жизель вважали, що у їхньої матері – хвороба Альцгеймера.

Прокурори та адвокати обвинувачених наполягали, аби суд відбувався у закритому режимі, мовляв, через те, що там демонструватимуть матеріали насилля, що буде небезпечним і для Жизель, і для її кривдників.

Однак сама постраждала була проти.

“Вона хоче, щоб люди знали, що з нею сталось, і вважає, що у неї немає причин приховувати себе. Вона хоче, щоб це слухання було відкритим, щоб правосуддя могло бути публічним”, – сказали її адвокати.

Вони додали, що закрите засідання також означало б те, що Жизель повинна була б опинитись у зачиненому приміщенні разом із тими, хто її ґвалтував.

Відтак після обговорення п’ятеро суддів вирішили розглядати справу публічно.

Домініка Пеліко також звинувачують у зґвалтуванні та вбивстві 23-річної агентки з нерухомості Софі Нарм. Ще у 1991 році чоловік накачав її наркотиками, зґвалтував та вдарив ножем у груди.

Через 19 років відбувся схожий напад на ще одну агентку з нерухомості, але вона змогла втекти. Поліція сказала, що ДНК з крові на місці злочину співпала з профілем Пеліко.

Очікується, що судовий процес над Пеліко та 50 обвинуваченими триватиме чотири місяці. Якщо їх визнають винними у зґвалтуванні за обтяжуючих обставин, їм загрожує 20 років ув’язнення.

На саміті БРІКС голова КНР Сі Цзіньпін відмовився від російського автопрому, віддавши перевагу китайському лімузину преміум-класу.

Авіакомпанія British Airways заявила, що зупиняє польоти до Тель-Авіва до кінця березня 2025 року на тлі посилення бойових дій між Ізраїлем та “Хезболлою” на півдні Лівану, а також через зростання напруженості на Близькому Сході.

23 жовтня Рада Європейського Союзу остаточно схвалила виділення Україні кредиту у 35 мільярдів євро коштом відсотків від заморожених російських активів.

Меган Л. Гарсія з Орландо, штат Флорида, подала судовий позов проти розробника платформи Character.ai, звинувативши компанію у смерті свого 14-річного сина Сьюелла.

На українському ринку продовжується зростання ціни на картоплю. Експерти прогнозують, що на внутрішній ринок ще в першій половині сезону надійдуть суттєві обсяги імпортної продукції.