«Ці варварські дії не залишаться безкарними»: генсекретарка РЄ засудила удар РФ по Полтаві

Джерело: Пейчинович-Бурич/X

Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич засудила російський ракетний удар по Полтаві сьогодні, 3 вересня.

“Я рішуче засуджую жорстокий напад на Полтаву, унаслідок якого загинуло багато мирних жителів”, – написала вона.

Також Пейчинович-Бурич додала, що “ці варварські дії не залишаться безкарними”.

У Полтавській області з 4 вересня оголошено триденну жалобу через удар росіян по військовому Інституту звʼязку, внаслідок якого загинула щонайменше 51 людина.

Нагадаємо, російські агресори завдали удару по навчальному закладу Полтави, використавши дві балістичні ракети. Відомо про щонайменше 51 загиблого та понад 200 поранених.

Ракети вдарили так швидко після тривоги, що люди ще не встигли евакуюватися до бомбосховища. Одну з будівель інституту частково зруйновано, багато людей опинилися під завалами.

Рятувальники локалізували пожежу та розбирають завали. Завдяки їхній роботі врятовано 25 осіб, з яких 11 дістали з-під завалів. Потерпілих передають лікарям для медичної допомоги.

  • Зранку 3 вересня стало відомо, що внаслідок атаки ЗС РФ по Харкову 1 вересня зросла кількість загиблих. Ще однією жертвою виявився 21-річний фельдшер екстреної медичної допомоги.

Іспанська поліція заарештувала у Мадриді чоловіка, який мав намір продати підроблену картину Леонардо да Вінчі за 1,3 мільйона євро.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Біоактивне скло, що з’єднується з тканинами та зміцнює кістки й зуби, поєднали з токсичним металом галієм. Лабораторні випробування показали, що це скло знищує ракові клітини і може регенерувати хворі кістки.