В Україні заявили про розробку ракет і дронів з дальністю 1,5 тисячі км

Джерело: Олександр Камишін в інтерв’ю CNN

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що Україна нині виробляє безпілотники та ракети з дальністю польоту у 1,5 тисячі кілометрів.

Камишін зауважив, що засоби власного виробництва вже використовувалися для ударів по Росії.

Разом з тим, міністр додав, що через нестачу фінансування їх виробляють удвічі менше.

Соромно мати можливість виготовляти зброю, але не мати коштів, – каже він.

27 серпня президент Володимир Зеленський підтвердив, що Україна провела успішні випробування першої балістичної ракети власного виробництва. Водночас деталей глава держави не надав.

За кілька днів до цього Зеленський повідомив про успішний запуск української далекобійної ракети “Паляниця”.

Зупинити атаки на наші міста можна ударами по носіях цього озброєння – російських літаках на військових аеродромах, – написав тоді президент.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.