Верещук подала у відставку з посади міністерки з питань реінтеграції ТОТ

Джерело: Ірина Верещук/Телеграм

3 вересня віцепрем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук подала заяву у відставку.

Перезавантаження. Після майже трьох років в Уряді, сьогодні подала заяву про відставку. Дякую Президенту за довіру! Дякую Премʼєру та членам Уряду за співпрацю! Дякую народним депутатам за підтримку! Дякую команді Мінреінтеграції за працю та відданість справі! Служу Українському народові! – написала посадовиця.

Після закінчення військового інституту Верещук п’ять років проходила службу на офіцерських посадах в Збройних Силах України.

*З травня 2007 до червня 2008 року працювала юристом Рава-Руської міської ради. З 2010 до 2015 рік пані мер м. Рава-Руська Жовківського району Львівської області.

У 2019 році — представниця Уряду у Верховній Раді України.

З 2019 року — депутатка Верховної Ради IX скликання. Членкиня Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова підкомітету з державної безпеки та оборони.

Вже у 2021 році Верещук призначили на посаду віцепрем’єр-міністерки – міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зауважимо, голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив у вівторок, 3 вересня, що цього тижня можна очікувати “великого перезавантаження уряду”.

Також до Верховної Ради надійшли заяви про відставку одразу від кількох посадовців. Так, написали заяви три міністри: Олександр Камишін (стратегічні галузі промисловості), Денис Малюська (юстиція) та Руслан Стрілець (екології). Також заяву подав голова Фонду держмайна Віталій Коваль. Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив, що ці заяви розглянуть на найближчих пленарних засіданнях.

  • Незалежні члени Наглядової ради “Укренерго” Данієль Доббені та Педер Андреасен подають у відставку через дострокове звільнення керівника “Укренерго” Володимира Кудрицького. Вони вважають це рішення є політично вмотивованим.
  • 3 вересня президент Володимир Зеленський розпорядився звільнити Ростислава Шурму з посади заступника керівника Офісу президента.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.

Міністерство внутрішніх справ України запропонувало Португалії допомогу в боротьбі з масштабними пожежами, які охопили центральну та північну частини країни.

У Верховному Суді прокурори домоглися повернення до комунальної власності земельної ділянки, виділеної Київрадою приватному товариству для забудови. Мова про земельну ділянку біля озера Вирлиця, яка ще з 1994 року зарезервована як цінна природна територія, що має значну рекреаційну цінність.