Не вистачило одного голосу: Рада не підтримала відставку голови Фонду держмайна Коваля

Джерело: Олексій Гончаренко, Ірина Геращенко, Ярослав Железняк

Звільнити голову Фонду державного майна України Віталія Коваля не вдалося. Відставку підтримали 225 депутатів з 226 потрібних, не вистачило одного голосу.

Парламентарі невдоволені тим, що ні сам Віталій Коваль, ні прем’єр-міністр Денис Шмигаль не з’явилися на засіданні Верховної Ради, щоб дати звіт або пояснити причини звільнення.

Довідка: Віталія Коваля, уродженця міста Березне, у вересні 2019 року призначили головою Рівненської ОДА. Він був депутатом Рівненської міськради від “Слуги народу” і посів третє місце на виборах міського голови.

Після понад 4 років на посаді голови Рівненської ОВА, 21 листопада 2023 року парламент призначив його головою Фонду держмайна України, замінивши Рустема Умерова, який став головою Міноборони.

У британській розвідці зреагували на бажання РФ вкотре збільшити чисельність своєї армії.

Двоє друзів, 36-річний Ніл Кокс і 25-річна Джей Антік, привернули увагу своєю шестиденною велоподорожжю південно-західною Англією. Вони подолали 400 км з Глостера до Лендс-Енду на тандемі (велосипед для двох), абсолютно голими. 

Звільнені у травні працівники Pixar, які працювали над створенням мультфільму “Думками навиворіт 2”, на умовах анонімності розповіли про тиск і проблеми в студії.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.

Учасники художнього проєкту “МУР” повідомили, що перед їхньою виставою в Ужгороді, яка відбулась 18 вересня, працівники ТЦК мобілізували технічний склад команди.