Нардепи проголосували за звільнення міністра юстиції Дениса Малюськи

Джерело: Ярослав Железняк, Ірина Геращенко, Олексій Гончаренко

Верховна Рада погодила відставку міністра юстиції Дениса Малюськи. Рішення підтримали 249 депутатів.

Його звіт у парламенті зустріли оплесками. Малюська був одним із небагатьох міністрів, хто прийшов у Раду. Крім нього звітував лише міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Крім того, сьогодні Верховна Рада мала б проголосувати за звільнення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, однак це рішення відклали.

Верховна Рада проголосувала за відставку Ольги Стефанішиної з посади віцепрем’єр-міністерки з питань євроінтеграції та Руслана Стрільця з посади міністра захисту довкілля.

Рада не підтримала відставку Ірини Верещук з посади віцепрем’єр-міністерки та міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Сьогодні ж, 4 вересня, Верховна Рада України прийняла рішення про відставку міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна. За це проголосували 243 депутати.

До слова, звільнити голову Фонду державного майна України Віталія Коваля не вдалося. Відставку підтримали 225 депутатів з 226 потрібних, не вистачило одного голосу.

18 вересня Кремль назвав “небезпечними” коментарі генсека НАТО Єнса Столтенберга про те, що рішення Заходу дозволити Україні використовувати західну зброю великої дальності для удару по Росії не буде “червоною лінією” Путіна, яка спонукала б Москву до ескалації.

Запаси зброї та іншого військового обладнання у Пентагону скорочуються, тому обсяги пакетів військової допомоги Україні упродовж останніх місяців стали меншими.

Слідчий суддя ВАКС Віктор Маслов частково задовольнив клопотання прокурора та застосував до колишнього заступника голови Дніпропетровської обласної адміністрації Максима Беспальчука запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 15 млн грн.

Група з восьми видр напала на жінку в міському парку в Малайзії.

18 вересня глава МЗС Андрій Сибіга провів зустріч з прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо у Братиславі. Сторони зокрема обговорили співпрацю між державами.