Таїланд встановив рекорд з продажу вілл, бо їх скуповують росіяни

Джерело: Bloomberg

Таїланд встановив рекорд із продажу вілл, основними покупцями яких стали росіяни. Це призвело до безпрецедентного зростання ринку нерухомості на курортному острові Пхукет у першій половині 2024 року.

За даними компанії Colliers Thailand, за цей період запропоновано 1285 нових вілл загальною вартістю 36,3 мільярда бат (приблизно 1,1 мільярда доларів). Це перевищило попередній рекорд у 1108 одиниць, встановлений у 2023 році.

Пхукет, відомий своїми пляжами та жвавим нічним життям, приваблює покупців елітної нерухомості. Ціни на вілли стартують від 15 мільйонів бат і можуть досягати 1 мільярда бат. На острові активно будують нові проєкти такі девелопери, як Origin Property Pcl, Central Pattana Pcl і Raimon Land Pcl, орієнтуючись переважно на невеликі вілли з двома-трьома спальнями.

Більшість покупців вілл на Пхукеті є кінцевими користувачами, які розглядають нерухомість як спосіб життя, а не як інвестицію. Як зазначає директор з досліджень Colliers, Фаттарачай Тавівонг, ринок нерухомості Пхукета залишатиметься стабільним у другій половині року, попри політичні зміни в країні.

Після усунення з посади Сретти Тавісіна на посаду прем’єр-міністра було швидко обрано Петонгтарн Чинават, що не призвело до суттєвих змін на ринку нерухомості. Компанія Sansiri Pcl, яку підтримує родина Сретти, планує запустити нові проєкти вілл на Пхукеті в районі Бангтао-Чонгталай, з цінами від 20 до 50 мільйонів бат.

Запаси зброї та іншого військового обладнання у Пентагону скорочуються, тому обсяги пакетів військової допомоги Україні упродовж останніх місяців стали меншими.

18 вересня глава МЗС Андрій Сибіга провів зустріч з прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо у Братиславі. Сторони зокрема обговорили співпрацю між державами.

Міжнародний валютний фонд відклав поновлення консультацій з урядом Росії після звернення європейських країн, що співпраця з агресором посилить пропаганду Кремля.

Президент України Володимир Зеленський оголосив, що план перемоги вже повністю готовий. У своєму вечірньому зверненні він зазначив, що всі пункти, ключові акценти та необхідні додатки з деталями до плану вже опрацьовані.

18 вересня міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас представив інформацію про додаткову військову підтримку України на закритому засіданні Комітету Сейму з питань національної безпеки і оборони.