В українських школах працюватимуть інспектори з безпеки: деталі

Джерело: пресслужба уряду

Вже цього року в українських школах запрацюють інспектори Служби освітньої безпеки. Нововведення спрямоване на забезпечення безпеки учнів та вчителів.

Відповідатимуть інспектори зокрема за моніторинг безпекових стандартів, реагування на надзвичайні ситуації, та надаватимуть допомогу у розв’язанні конфліктів.

Так, серед обов’язків:

  • профілактика надзвичайних ситуацій,
  • організація пропускного режиму,
  • взаємодія з усіма учасниками освітнього процесу,
  • комунікація з екстреними службами,
  • реагування на правопорушення та, у разі необхідності, виклик поліції.

Зауважимо, 7 липня перша леді Олена Зеленська повідомила, що вже з вересня українським школярам викладатимуть курс соціально-емоційного навчання “Уроки щастя”.

Також стало відомо, що аудитори України, Польщі, Чехії і Словаччини спільно перевірятимуть доступність якісної освіти для українських школярів за кордоном

  • Заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький повідомив, що абітурієнти із тимчасово окупованих територій України у 2024 році зможуть вступати в українські вищі навчальні заклади за співбесідою.
  • В Україні усім охочим вступити на бакалаврат у 2024 році потрібно скласти ЄФВВ (Єдине фахове вступне випробування). Головна умова – отримати диплом молодшого спеціаліста, фахового молодшого бакалавра, або молодшого бакалавра. Цей іспит дозволить посилити позиції абітурієнтів під час вступу до вищих навчальних закладів, а кількість набраних балів безпосередньо впливає на конкурентоспроможність.
  • У 2024 році Міністерство освіти і науки України впроваджуватиме спеціальні державні іспити для аспірантів, які вступили у 2022 році. Про це повідомив заступник міністра Михайло Винницький.

За матеріалами ДБР на Прикарпатті судитимуть керівництво лісгоспу, яке роками незаконно рубало деревину на заповідній території.

Американська транснаціональна корпорація Cisco оголосила про скорочення свого штату у світі на ще 7%.

Народного депутата Артема Дмитрука вранці 24 вересня затримали у Лондоні. Нині він, ймовірно, готується до судового засідання стосовно екстрадиції.

Міністерство торгівлі США планує заборонити китайське програмне і апаратне забезпечення в транспортних засобах з міркувань національної безпеки.

Іран прагне переговорів із Заходом у зв’язку зі звинуваченнями в постачанні Росії балістичних ракет, заявив іранський президент Масуд Пезешкіян. Він вкотре наголосив, що Тегеран не постачав Москві ці боєприпаси,