Євросоюз назвав дискримінаційним законодавство Грузії про «сімейні цінності»

Джерело: сайт Європейської служби зовнішніх дій

ЄС висловив жаль з приводу ухвалення в парламенті Грузії у другому читанні пакету законів про “сімейні цінності та захист неповнолітніх”, заявивши, що це законодавство порушує права громадян Грузії та створює ризик дискримінації частини населення.

“Європейський Союз висловлює жаль з приводу поспішного ухвалення у другому читанні законодавчого пакету про “сімейні цінності та захист неповнолітніх”. Цей пакет підриває фундаментальні права народу Грузії та створює ризик для подальшої стигматизації та дискримінації частини населення”, – йдеться у заяві.

За словами речника ЄС, це законодавство має серйозні наслідки для Грузії на її шляху європейської інтеграції та було ухвалено без належних публічних консультацій і ретельного аналізу його відповідності європейським і міжнародним стандартам.

Як зазначено у документі, забезпечення та дотримання прав людини є в основі процесу розширення ЄС. Цей процес, як зауважив речник, щороку оцінюється у спеціальній доповіді Європейської комісії щодо розширення.

“ЄС закликає грузинську владу повністю переглянути цей законодавчий пакет. Такі пропозиції, у поєднанні із заборонами для громадянського суспільства, запроваджені законом про прозорість закордонного впливу, надалі погіршать відносини між ЄС і Грузією”, – наголосив речник.

Він додав, що процес входження Грузії до ЄС був де факто зупинено, та закликав владу Грузії повернутися на шлях європейської інтеграції.

  • Конституційний суд Грузії 29 серпня розпочав розгляд кількох позовів проти так званого закону про “іноагентів”. В одному провадженні об’єднано позови президентки Грузії Саломе Зурабішвілі, понад сотні неурядових організацій, 38 опозиційних депутатів парламенту та двох медіаорганізацій, що спеціалізуються на журналістських розслідуваннях.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.