Протягом ночі над Україною збито 27 БпЛА

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Протягом ночі війська РФ випустили по Україні понад чотири десятки ударних безпілотників. Понад половину з них вже збито, однак станом на ранок бойова робота ще триває.

Протягом ночі окупанти випустили по Україні:

  • одну керовану авіаційну ракету Х-59 з ТО Луганщини
  • одну протирадіолокаційну ракету Х-31П з Брянської області (РФ)
  • 44 ударні БпЛА типу “Shahed” з Курська, Приморсько-Ахтарська (РФ) та ТО Криму.

Станом на 8:00 силами ППО збито 27 БпЛА, ще вісім дронів локаційно втрачені над Україною (ймовірно, впали під впливом РЕБ). Ще один дрон залетів на територію ТО Донеччини.

Решта БпЛА досі літають над Україною. Триває робота щодо їхньої ліквідації.

Збивали “шахеди” у Київській, Кіровоградській, Вінницькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській, Харківській, Львівській, Донецькій, Запорізькій та Сумській областях.

До відбиття повітряного нападу противника залучались авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Національній академії наук Білорусі вирішили скласти списки співробітників, котрим дозволять користуватися Інтернетом на робочому місці. Про це із посиланням на відповідний документ повідомив білоруський учений-хімік Сергій Бесараб.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

Угорщина за Нідерландами оголосила про намір відмовитися від дотримання міграційних правил Європейського Союзу, повідомив міністр із європейських справ Угорщини Янош Бока.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.