Порошенко у Берліні закликав союзників зняти всі обмеження на удари по території РФ

Джерело: “Європейська Солідарність”

П’ятий Президент України та лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко виступив на Берлінській конференції, закликавши західних союзників зняти всі обмеження на удари іноземним озброєнням по російській території.

Порошенко виступив перед провідними політиками з різних країн світу, наголосивши, що такі обмеження заохочують Росію завдавати ще більше ударів по цивільних об’єктах по всій Україні.

“Коли ми чекаємо на західну зброю, я не маю на увазі кулемети чи бронежилети. Мова йде про ракети великої дальності. Чому? Бо Україна має право атакувати законні військові цілі на території Росії. Що це означає, законні військові цілі? Це російські арсенали. Це концентрація російських військ, коли вони готові нас атакувати. І просто немає пояснень, чому ми не можемо такою зброєю захистити не лише Україну, а й увесь Західний світ”, – сказав український політик.

Він також наголосив на важливості ППО, яка захищатиме українські міста та жителів від ворожих атак.

“Це не атакуюча зброя, ми просто хочемо захистити мирних жителів. Ми хочемо захистити українські міста. І тому це так важливо”, – говорить Порошенко.

За словами політика, необхідно використовувати ізраїльську модель. Як приклад він навів ситуацію, коли Іран масовано атакував Ізраїль і тоді низка світових держав допомагали відбивати атаку.

“Чи може хтось мені пояснити, чому ми не можемо використати потенціал НАТО не для нападу на Росію, а для захисту українського повітряного простору? Немає пояснень. І тому нам потрібно це прискорити. Путін повинен розуміти, що у нього просто немає жодної надії виграти цю війну. Тому ізраїльський варіант для нас був би однозначно важливим”, – пояснив Петро Порошенко.

Він додав, що без членства України у НАТО досягти повного миру і встановити стабільну безпекову ситуацію в Європі неможливо.

Порошенко наголосив, що Україна рухається до членства у ЄС, тоді як щодо вступу у НАТО тривають довгі та безрезультатні дискусії.

“Відповідь на це питання є в Бухарестському меморандумі, коли нам підтвердили, що двері в НАТО для України відкриті. Моє запитання як п’ятого Президента України: якщо двері відкриті, впустіть нас. Якщо ви не впустите нас, скажіть, що двері закриті, і поясніть це всім людям світу, чому”, – сказав Порошенко.

Політик вкотре закликав союзників посилити санкції проти Росії, аби позбавити її можливість фінансувати війну.

“Єдина мова, яку Путін розуміє, це мова сили. Чому? Тому що Путін зайде настільки далеко, наскільки ми разом дозволяємо йому зайти. І зупиниться саме в тому місці, де ми разом його зупинимо”, – додав Петро Порошенко.

Двоє людей вважаються зниклими безвісти, а близько 1 000 осіб евакуйовано після повеней і зсувів на півночі Італії, в регіоні Емілія-Романья.

Південь Німеччини “тероризують” середземноморські мурахи, які перегризають дроти електрокабелів та інтернету.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

Колишнього співробітника ЦРУ (Центральне розвідувальне управління США), який накачував наркотиками й піддавав сексуальному насильству десятки жінок, засудили до 30 років ув’язнення.

Культовий персонаж DC Бетмен, який вперше дебютував у коміксах у березні 1939 року, отримає зірку на Голлівудській алеї слави.