З початку року з України виїхало 400 тисяч людей — Нацбанк

Джерело: НБУ

Національний банк України опублікував щомісячний огляд. Там згадано, зокрема, що з початку 2024 року Україну покинули ще 400 тисяч людей.

Джерело: скриншот документа НБУ

За даними ООН на 19 серпня 2024 року, кількість українських мігрантів у світі досягла 6.7 млн осіб, що на майже 400 тис. більше, ніж на початку року. Найбільша частка українських мігрантів знаходиться в Німеччині (1.1 млн), Польщі (976 тис.) та Чехії (361 тис.).

У Нацбанку зазначають, що країни, які приймають українських мігрантів, роблять жорсткіші умови перебування:

У Польщі з липня 2024 року скасовано одноразову допомогу в 300 злотих та щомісячну допомогу в 40 злотих на проживання в приватних будинках. Запроваджуються умови для переходу з тимчасового захисту на тимчасове проживання.

У Чехії обмежено перебування в державному гуманітарному житлі до 150 днів; далі діють стандартні умови оренди.

У Німеччині найнижчий рівень зайнятості серед українців через великі виплати під час навчання, тому планується перегляд цих виплат і посилення контролю за відмовою від роботи.

Обіцянка американського мільярдера Ілона Маска роздавати гроші виборцям, які підпишуть його петицію на підтримку свободи слова та права на володіння зброєю, викликало критику у США через потенційне порушення виборчого законодавства.

Ввечері 22 жовтня російські війська вдарили по Харкову. За попередньою інформацією, зафіксовані влучання у Холодногірському та Салтівському районах Харкова.

Найкасовіший за всю історію фільм студій Marvel та Disney з рейтингом R “Дедпул і Росомаха” у національному прокаті в США заробив $636,3 млн.

22 жовтня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Медико-соціальні експертні комісії в Україні замінять новою європейською моделлю: цифровою і повністю прозорою.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) виявила під однією з лікарень у Бейруті підземний бункер, що належить терористичному угрупованню “Хезболла”, повідомив представник ЦАХАЛ, контр-адмірал Даніель Хагарі.