YouTube працює над інструментами для виявлення облич і музики, згенерованих ШІ

Джерело: Hypebeast

Відеохостинг ютуб працює над позначенням створених штучним інтелектом (ШІ) відео, розміщених на його платформі. Компанія оголосила, що розробляє два нових інструменти: один для виявлення створеної ШІ музики і інший для згенерованих облич.

Компанія назвала функцію виявлення музики “технологією ідентифікації синтетичного співу”, яка по суті відстежуватиме пісні, які є дипфейками. 

Ймовірно, цей інструмент буде доступний лише для тих, хто ввійшов у систему Content ID – сервіс для власників авторських прав, який дозволяє їм ідентифікувати та керувати матеріалами, захищеними авторським правом.

Другий інструмент дозволить людям у різних галузях виявляти створений штучним інтелектом контент, який показує їхні обличчя.

Компанія заявила, що вже обробляє мільярди претензій, поданих через Content ID щороку, і ця цифра, ймовірно, зростатиме, оскільки все більше отримають доступ до генеративного програмного забезпечення ШІ.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.