Вночі ворог випустив по Україні 67 БпЛА: більшість було збито

Джерело: Повітря сили ЗСУ

Вночі 7 вересня російські окупанти випустили по Україні майже сім десятків ударних безпілотників. Майже всі вдалось збити.

За даними ПС ЗСУ, для атаки ворог застосував 67 БпЛА типу “Shahed”, випущені з трьох напрямків – Курськ і Єйськ (РФ) та Чауда (ТО Крим).

Захисник українського неба збили 58 дронів. Ще шість БпЛА з території України полетіли до Росії, Білорусі ті ТО Луганщини. Решта три БпЛА локаційно втрачені (імовірно, впали під впливом РЕБ).

Збивали ворожі цілі у Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Чернігівській, Черкаській, Сумській, Херсонській та Полтавській областях.

До відбиття повітряного нападу противника залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи підрозділи РЕБ Сил оборони України.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Іспанська поліція заарештувала у Мадриді чоловіка, який мав намір продати підроблену картину Леонардо да Вінчі за 1,3 мільйона євро.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.