Мелоні зустрілась із Зеленським і пообіцяла подальшу підтримку Україні

Джерело: Reuters

Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у суботу, 7 вересня, пообіцяла непохитну підтримку України.

Зустріч відбулась на полях щорічного бізнес-форуму TEHA на озері Комо (Італія).

Мелоні заявила на форумі, що Італія ніколи не відмовиться від підтримки України. За її словами, це рішення було не лише морально правильним, але й відповідає національним інтересам країни.

“Це вибір, який не зміниться”, – сказала вона, додавши, що Китай та Індія також відіграють “свою роль” у врегулюванні війни. 

Мелоні назвала ідею про те, що результат війни вже вирішено, “російською пропагандою”, додавши, що підтримка Заходу зробила мирні переговори можливими.

“З вторгненням у вас немає мирних переговорів, вам не потрібен стіл переговорів. Потреба в ньому виникає, якщо що, із глухого кута… глухого кута, створенню якого ми сприяли”, – сказала вона.

Виступаючи на форумі в п’ятницю, Зеленський сказав, що Україна потребує повної підтримки своїх союзників, щоб мати сильну позицію для будь-яких майбутніх переговорів з Росією.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.