П’яний чоловік у Тернополі, маючи відстрочку, «штурмував» ТЦК, аби мобілізуватися

Джерело: Тернопільський ТЦК та СП у Фейсбуці

У Тернополі 7 вересня, близько 20:00, нетверезий чоловік, який мав відстрочку від мобілізації, влаштував конфлікт у ТЦК та СП. Він спробував мобілізувалися до Збройних Сил України.

Як зазначають військові, чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння та агресивно вимагав призову, порушуючи встановлений законом порядок. Опинившись на території режимного приміщення разом з іншими громадянами, він спровокував конфлікт і намагався потрапити всередину будівлі.

Під час спроби проникнути чоловік розбив склопакет вхідних дверей, внаслідок чого отримав колото-різані рани на руці. Військовослужбовці ТЦК надали йому першу медичну допомогу, після чого були викликані лікарі та працівники поліції.

Поліція зараз проводить перевірку інциденту, після чого порушнику буде надано правову оцінку та вжито відповідних заходів реагування.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.