Reuters: цього року рівень народжуваності в РФ впаде до найнижчого рівня за чверть століття

Джерело: Reuters

Згідно з офіційними даними, опублікованими в понеділок, за перші шість місяців цього року в Росії зафіксовано найнижчий рівень народжуваності з 1999 року.

Згідно з опублікованими статистичними даними Росстату, в першому півріччі 2024 року в Росії народилося 599,6 тис. дітей, що на 16 тис. менше, ніж за аналогічний період 2023 року, і є найнижчим показником з 1999 року.

У червні кількість новонароджених скоротилася на 6% до 98 600.

Природне скорочення населення Росії цього року прискорилося: за січень-червень зафіксовано 325,1 тис. смертей, що на 49 тис. більше, ніж за відповідний період минулого року.

Кон’юнктура зменшення народжуваності та зростання смертності призвела до зменшення населення Росії.

У липні Кремль назвав низьку народжуваність у Росії катастрофою для країни.

Обіцянка американського мільярдера Ілона Маска роздавати гроші виборцям, які підпишуть його петицію на підтримку свободи слова та права на володіння зброєю, викликало критику у США через потенційне порушення виборчого законодавства.

Ввечері 22 жовтня російські війська вдарили по Харкову. За попередньою інформацією, зафіксовані влучання у Холодногірському та Салтівському районах Харкова.

Найкасовіший за всю історію фільм студій Marvel та Disney з рейтингом R “Дедпул і Росомаха” у національному прокаті в США заробив $636,3 млн.

22 жовтня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Медико-соціальні експертні комісії в Україні замінять новою європейською моделлю: цифровою і повністю прозорою.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) виявила під однією з лікарень у Бейруті підземний бункер, що належить терористичному угрупованню “Хезболла”, повідомив представник ЦАХАЛ, контр-адмірал Даніель Хагарі.