Протягом доби росіяни завдали ударів по енергооб’єктах у восьми областях – Міненерго

Джерело: пресслужба Міненерго

За минулу добу російські війська здійснили обстріли цивільної енергетичної інфраструктури у восьми областях України, повідомляє Міністерство енергетики. Під ударами опинилися Дніпропетровська, Донецька, Миколаївська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська та Чернігівська області.

У Дніпропетровській області двічі була знеструмлена підстанція, а також побутові споживачі та водоканал. Ще одна підстанція, разом із споживачами та залізничною інфраструктурою, теж постраждали, проте рух потягів не порушено. Живлення відновлено за резервною схемою.

У Сумській області обстріл пошкодив повітряну лінію, що призвело до знеструмлення підстанції та побутових споживачів у Харківській області. Енергетики відновили живлення за резервною схемою.

У Полтавській області під час повітряної тривоги було вимкнуто повітряну лінію, через що тимчасово знеструмлено споживачів. Живлення також відновлено.

У Чернігівській області через обстріли відключились повітряні лінії, що призвело до знеструмлення 947 абонентів у 15 населених пунктах.

В Донецькій області внаслідок ворожого обстрілу постраждала територія шахти, було пошкоджено обладнання, але на момент інциденту людей у шахті не було. Одну людину доставлено до лікарні для надання медичної допомоги.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.