В Австралії фермери протестують проти політики захисту тварин

Джерело: Reuters

Фермери з різних регіонів Австралії у вівторок вийшли на протест проти аграрної політики уряду, яку вони вважають занадто залежною від впливу екологічних і зоозахисних активістів та шкідливою для сільського господарства.

Австралія є одним з провідних експортерів сільськогосподарської продукції у світі, проте фермери  щораз більше невдоволені політикою лівоцентристського лейбористського уряду, який прагне заборонити експорт живих овець, обмежити використання водних ресурсів та активізувати будівництво відновлюваних енергетичних проєктів у сільських районах.

Є альтернативні голоси, які об’єдналися проти нас. Ми відчуваємо, що на нас тиснуть“, – сказав президент Національної федерації фермерів Девід Йохінке, виступаючи перед натовпом на галявині перед федеральним парламентом Австралії в Канберрі.

Понад 2 000 людей взяли участь у першому з часів 1980-х загальнонаціональному мітингу фермерів. Протест є частиною глобальних заворушень проти екологічних регуляцій, які, на думку фермерів, ускладнюють їхню роботу, збільшують витрати та обмежують можливості для ведення господарства.

Австралійські фермери вже кілька років поспіль отримують рекордні врожаї завдяки рясним дощам, але песимізм не полишає їх.

При цьому уряді у сільського господарства Австралії немає майбутнього“, – сказав Вілл Крокер, 32-річний фермер з Нового Південного Уельсу.

У травні відбудуться федеральні вибори в Австралії, і фермерське лобі планує зібрати кошти та намагатися витіснити лейбористів.

  • У Фінляндії група екологічних та правозахисних організацій подала позов проти уряду Петтері Орпо, звинувачуючи керівництво країни в недостатніх кроках для протидії змінам клімату.
  • Активісти з групи Animal Rising провели  акцію протесту біля офіційного портрета короля Чарльза, який зараз виставляється в лондонській галереї. Вони використали малярний валик, щоб наклеїти два знаки на портрет монарха.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Двоє людей вважаються зниклими безвісти, а близько 1 000 осіб евакуйовано після повеней і зсувів на півночі Італії, в регіоні Емілія-Романья.