Шпигував за військовими ЗСУ: на Донеччині затримано російського інформатора

Джерело: Служба безпеки України

СБУ затримала чергового російського інформатора, який шпигував за українськими захисниками на Краматорському напрямку.

Затриманий отримав завдання виявити бойові позиції артилерії ЗСУ, яка тримає під вогневим контролем ворога, що прагне наступати на Часів Яр.

Окрім цього фігурант шукав локації найбільшого зосередження військової техніки та складів з боєприпасами Сил оборони.

Затриманий – 52-річний мешканець Дружківки. Його дистанційно завербував знайомий, який ще у 2014 році виїхав до Росії, а згодом вступив до бригади оперативного призначення росгвардії.

Перебуваючи на тимчасово захопленій частині території Донеччини, бойовик виконував функцію “зв’язкового” і передавав відомості росіянам.

Служба безпеки своєчасно викрила російського агента в Дружківці, задокументувала його злочинні дії і затримала.

Під час обшуків у нього вилучено мобільний телефон та сім-карти, які він використовував для комунікації з агресором.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

Республіканці в Палаті представників звинуватили адміністрацію президента США Джо Байдена в брехні американцям щодо виведення військ США з Афганістану у 2021 році.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.