«Госпітальєри» повідомили, що їхня експрацівниця витрачала пожертви на казино і подорожі

Джерело: “Госпітальєри”/Х,  ZAXID.NET

Волонтерський медичний батальйон “Госпітальєри” повідомив про розслідування щодо Анни Скольбушевської (відомої в Х під псевдонімом “Адмірал Няв”). Жінка уже після того, як завершила роботу в батальйоні, пів року збирала кошти для свого екіпажу, але витрачала їх на подорожі та азартні ігри.

“З 2022 по 2023 рік Анна Скольбушевська організовувала збори для батальйону. 15 грудня 2023 року здійснила останній платіж на рахунок фонду і завершила свою роботу в ньому. Пізніше нам стало відомо, що з грудня 2023 по червень 2024 року Анна збирала на свої рахунки пожертви нібито на власний екіпаж та для багатьох інших відомих волонтерів та організацій.

Розслідування встановило: зібрані гроші Анна витратила на особисті потреби, азартні ігри, коштовні подорожі Європою, квитки на концерти та інші розваги”, – розповіли в “Госпітальєрах”.

У батальйоні повідомили, що Анна Скольбушевська має проблеми зі здоров’ям і залежностями. Вона наразі перебуває на лікуванні. Її виключили з батальйону зі здачею майна та символіки. Інших причетних до шахрайства також виключили, щодо частини ще тривають перевірки. “Госпітальєри” подали заяву до поліції й закликали постраждалих також звертатися до правоохоронців.

“Для запобігання подібному в майбутньому ми переглянули систему контролю за теперішніми та колишніми працівниками, оновлюємо протоколи звітності, впроваджуємо додаткові правила для учасників батальйону”, – наголосили “Госпітальєри”.

Батальйон закликав донатити лише через офіційні рахунки фонду.

Наразі невідомо, скільки коштів могла привласнити Анна Скольбушевська, хоча вона регулярно збирала десятки і сотні тисяч гривень нібито для військових. У червні 2024 року жінка збирала гроші для “Солом’янських котиків”, але перестала виходити на зв’язок. Після розголосу вона все ж надіслала військовим частину коштів.

Президент України Володимир Зеленський наступного тижня зустрінеться з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс у Вашингтоні. Зустріч відбудеться на тлі зусиль Гарріс зміцнити свій зовнішньополітичний профіль, повідомляє ЗМІ із посиланням на джерело, обізнане з питанням.

Згідно з одинадцятьма представниками індійського та європейського уряду й оборонної промисловості, європейські клієнти перенаправили артилерійські снаряди, які продають індійські виробники зброї, в Україну, що викликало обурення в росіян.

19 вересня станом на 8:00 триває 939 доба широкомасштабної збройної агресії Росії проти України. На фронті ситуація залишається напруженою, оскільки противник продовжує атакувати позиції ЗСУ, використовуючи чисельну перевагу в живій силі та техніці. Українські захисники ефективно стримують наступ, завдаючи агресору значних втрат.

19 вересня російська армія здійснила атаку на Запорізький район із застосуванням керованих авіабомб (КАБ). Внаслідок цього одна людина загинула, ще дві зазнали поранення.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.