Росія отримала нові поставки балістичних ракет з КНДР – The New York Times

Джерело: The New York Times

Північна Корея продовжує постачати сучасні балістичні ракети малої дальності до Росії попри санкції.

Залишки чотирьох ракет “Hwasong-11” дослідили в Києві фахівці з Conflict Armament Research, британської групи, що займається ідентифікацією зброї. Вони розшифрували маркування на частинах ракет, зібраних українською владою.

Ракета, використана під час атаки на Київ 18 серпня, мала позначення, що вказує на її виготовлення цього року. На трьох інших ракетах, використаних у липні та серпні, такого маркування не було.

На початку січня Білий дім звинуватив Північну Корею в наданні балістичних ракет Росії, але про наступні поставки раніше не повідомлялося.

Ракета “Hwasong-11” має дальність польоту близько 700 кілометрів і може бути оснащена ядерними або звичайними боєголовками, згідно з доповіддю армії США. Вона візуально схожа на російську балістичну ракету малої дальності “Іскандер” і, можливо, була виготовлена за іноземної допомоги, згідно з даними Центру стратегічних і міжнародних досліджень, вашингтонського аналітичного центру.

  • У п’ятницю, 6 вересня, США повідомили, що Іран відправив Росії балістичні ракети. За даними українських джерел, до Росії відправили саме ракети Fateh-360. Однак яку загрозу становлять іранські Fath-360?

Президент України Володимир Зеленський наступного тижня зустрінеться з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс у Вашингтоні. Зустріч відбудеться на тлі зусиль Гарріс зміцнити свій зовнішньополітичний профіль, повідомляє ЗМІ із посиланням на джерело, обізнане з питанням.

Згідно з одинадцятьма представниками індійського та європейського уряду й оборонної промисловості, європейські клієнти перенаправили артилерійські снаряди, які продають індійські виробники зброї, в Україну, що викликало обурення в росіян.

19 вересня станом на 8:00 триває 939 доба широкомасштабної збройної агресії Росії проти України. На фронті ситуація залишається напруженою, оскільки противник продовжує атакувати позиції ЗСУ, використовуючи чисельну перевагу в живій силі та техніці. Українські захисники ефективно стримують наступ, завдаючи агресору значних втрат.

Польща розглядає можливість тиску на Україну через питання Волинської трагедії в контексті її євроінтеграційних прагнень, повідомляє польський журналіст Марцін Терлік. За даними його джерел, під час нещодавніх переговорів у Києві президент Володимир Зеленський та міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський мали складну розмову на цю тему.

19 вересня російська армія здійснила атаку на Запорізький район із застосуванням керованих авіабомб (КАБ). Внаслідок цього одна людина загинула, ще дві зазнали поранення.