У Росії засудили «вагнерівця» до 19 років колонії за вбивство вагітної дівчини

Джерело: BBC

В РФ Омський обласний суд засудив колишнього найманця ПВК “Вагнер” 36-річного Сергія Козлова на 19 років колонії суворого режиму за вбивство вагітної дівчини.

Суд визнав Козлова винним у вбивстві з особливою жорстокістю вагітної жінки, його також зобов’язали виплатити 1 млн рублів батькові вбитої як компенсацію моральної шкоди.

Кримінальну справу проти Козлова порушили в жовтні 2023 року, коли в приватному будинку в Омську знайшли тіло 18-річної дівчини, яка перебувала на пізньому терміні вагітності. У жінки була черепно-мозкова травма, перелом носа, забій головного мозку — всього 138 пошкоджень.

За підозрою у вбивстві російські слідчі затримали співмешканця дівчини Сергія Козлова.

Зазначається, що у 2021 році він був засуджений за навмисне заподіяння тяжкої шкоди здоров’ю, але незабаром після вироку завербувався в колонії в ПВК “Вагнер”. З війни в Україні він повернувся 2023 року до Росії, здобувши медаль “за відвагу”.

Приводом для нападу на вагітну дівчину стало те, що вона нібито зламала акустичну колонку Козлова.

  • У польському Кракові 9 вересня розпочався судовий процес над двома громадянами Росії, які є членами ПВК “Вагнер”.
  • Суд Казахстану засудив мешканця Карагандинської області Олексія Шомполова до шести років та восьми місяців колонії за участь у війні РФ проти України у складі ПВК “Вагнер”.
  • Приватна військова компанія “Вагнер”, ймовірно, могла відновити вербування солдатів під керівництвом сина колишнього глави групи та соратника Путіна Євгена Пригожина Павла Пригожина.

На слуханнях Конгресу США, які відбулись 18 вересня, відзначили, що Україна в умовах війни втілює інновації у військових технологіях та концепціях набагато швидше, аніж США.

Сьогодні, 19 вересня, користувачі “Київстару” повідомили про відсутність зв’язку та проблеми з інтернетом в низці областей України.

Служба безпеки України затримала у Харкові агента російської воєнної розвідки, який коригував удари керованими авіабомбами (КАБ) по позиціях українських військових. Основними цілями агента були тимчасові базування Сил оборони, що брали участь у бойових діях на Харківському напрямку.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

18 вересня у Китаї чоловік скоїв напад з ножем на учня японської школи. Це не перший такий інцидент за останні місяці.