Протягом ночі над Україною збито 44 ударних БпЛА

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Протягом ночі 12 вересня війська РФ випустили по Україні майже 70 повітряних цілей – ракети та БпЛА. Більша частина безпілотників збита.

За інформацією ПС ЗСУ, уночі окупанти випустили:

  • дві балістичні ракети “Іскандер-М” з Курської області (РФ) по Чернігівщині
  • одну керовану авіаційну ракету Х-59/69 з Брянської області (РФ) по Чернігівщині
  • дві крилаті ракети Х-22/32 з літаків Ту22М3 з повітряного простору акваторії Чорного моря у бік острова Зміїний
  • 64 ударні БпЛА типу “Shahed” з Курська, Єйська (РФ) та Чауди (ТО Крим)

У результаті протиповітряного бою збито 44 ударних БпЛА. Три “шахеди” полетіли назад у Росію, ще чотири – локаційно втрачені на території України (інформація про постраждалих та руйнування не надходила).

Станом на 9:00 ще чотири БпЛА досі залишаються у повітряному просторі України, бойова робота з їх знищення триває.

Щодо ракет, то завдяки активній протидії Сил оборони, більшість ворожих ракет не досягла бажаних цілей.

Повітряний напад противника відбивали авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України.

Збивали ворожі БпЛА у Київській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій та Полтавській областях.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Аналітики ISW зреагували на атаку України по російському складу боєприпасів у Топорці (Тверська область, РФ) та наголосили, що подальші подібні атаки вплинуть на здатність окупантів наступати.

Нещодавно Букви опублікували інтерв’ю із сестрою українського військовослужбовця, який офіційно вважається безвісти зниклим. За словами…

Внаслідок нічних і ранкових російських обстрілів Сумської області 19 вересня загинули двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення. Ворог здійснив 19 атак по прикордонних районах та населених пунктах, зафіксовано 38 вибухів.