Більша частина угорців проти приєднання України до ЄС – опитування

Джерело: Telex

У 2024 році мешканці Угорщини стали менш прихильно ставитися до розширення ЄС, особливо щодо приєднання України.

Згідно з опитуванням аналітичного центру Policy Solutions, більшість угорців виступають проти членства України в ЄС — 61% респондентів висловили негативне ставлення до цієї перспективи.

Популярність вступу інших країн-кандидатів також знизилася. Наприклад, лише 45% угорців підтримують приєднання Чорногорії — країни, яка отримала найбільшу підтримку серед респондентів.

Виборці опозиційної партії “Тиса” найбільше схильні підтримувати вступ України до ЄС, однак навіть серед них лише 34% за, тоді як 53% — проти. Водночас, виборці партії “Фідес” під керівництвом Віктора Орбана більше підтримують вступ Туреччини до Євросоюзу.

Опитування також показало, що більшість угорців стомлені від постійних суперечок між урядом та ЄС. Дві третини опитаних вважають, що уряд повинен виконати всі умови для отримання фінансування від Євросоюзу.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Нещодавно Букви опублікували інтерв’ю із сестрою українського військовослужбовця, який офіційно вважається безвісти зниклим. За словами…

Внаслідок нічних і ранкових російських обстрілів Сумської області 19 вересня загинули двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення. Ворог здійснив 19 атак по прикордонних районах та населених пунктах, зафіксовано 38 вибухів.