В Києві затримали п’ятьох осіб, які за наказами РФ підпалювали авто ЗСУ

Джерело: Служба безпеки України

СБУ та Нацполіція затримали п’ятьох осіб, які виконували “замовлення” російських спецслужб у Києві та підпалювали авто ЗСУ.

Фігуранти підпалили п’ять службових авто українських воїнів у трьох районах міста. Біля транспорту вони залишали провокаційні листівки, спрямовані на дискредитацію Сил оборони.

За даними слідства, зловмисники діяли двома групами по двоє чоловіків, ще один “працював” самостійно. 

Затримані є мешканцями Сумської, Полтавської та Миколаївської областей віком від 21 до 29 років.

Після підпалу авто фігуранти сподівалися отримати від окупантів винагороду, однак обіцяних грошей так і не отримали.

Їх затримали “по гарячих слідах” у різних районах Києва і повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Нещодавно Букви опублікували інтерв’ю із сестрою українського військовослужбовця, який офіційно вважається безвісти зниклим. За словами…

Внаслідок нічних і ранкових російських обстрілів Сумської області 19 вересня загинули двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення. Ворог здійснив 19 атак по прикордонних районах та населених пунктах, зафіксовано 38 вибухів.