У Великій Британії заборонять рекламу нездорової їжі до 21:00

Джерело: Sky News

В жовтні 2025 року у Великій Британії на телебаченні набуде чинності обмеження на рекламу нездорової їжі до 21:00.

Також повністю заборонять платну онлайн-рекламу нездорової їжі в рамках планів боротьби з дитячим ожирінням.

За словами міністра охорони здоров’я Великої Британії Ендрю Гвінна, нові правила відповідають зобов’язанню Лейбористської партії щодо введення обмежень, а часові рамки встановлені для “забезпечення ясності” для бізнесу.

“Ці обмеження допоможуть захистити дітей від реклами менш здорової їжі та напоїв, що, як свідчать докази, впливає на їхні харчові уподобання з раннього віку”, – йдеться в заяві міністра.

Минулого року опитування показало, що вісім із 10 дорослих підтримують заборону на рекламу нездорової їжі дітям на телебаченні та в Інтернеті.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

18 вересня у Китаї чоловік скоїв напад з ножем на учня японської школи. Це не перший такий інцидент за останні місяці.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Аналітики ISW зреагували на атаку України по російському складу боєприпасів у Топорці (Тверська область, РФ) та наголосили, що подальші подібні атаки вплинуть на здатність окупантів наступати.