Зеленський зустрівся з Борисом Джонсоном

Джерело: пресслужба Офісу Президента

Президент Володимир Зеленський в п’ятницю, 13 вересня, в Києві зустрівся з колишнім прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Він приїхав в Україну для участі в щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

Фото: ОП

Президент подякував Джонсону за його увагу до України, підтримку та лідерство в забезпеченні необхідної допомоги у 2022 році.

Під час зустрічі обговорили важливість збільшення військової, політичної та економічної допомоги Україні.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь готова допомогти Україні у відновленні після війни. 

Станом на 16:00 в п’ятницю, 4 жовтня, найгарячішими на фронті залишаються Курахівський, Куп’янський та Покровський напрямки. На цей час кількість бойових зіткнень зросла до 79. 

Окупанти в Мелітополі викрали подружжя Тетяни і Олега Плачкових. Протягом пів року донька не знала, де її батьки. Згодом виявилось, що Тетяна – у комі. Вона померла, не дочекавшись дозволу вивезти її в українську лікарню. Зараз донька намагається знайти батька.

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко в інтервʼю італійській газеті Il Foglio пояснив, чому потрібно зняти заборону на ракетні удари по території РФ. Разом з цим він закликав європейських партнерів виділяти більше на оборонні потреби України.

За інформацією місцевої влади, станом на 4 жовтня російські військові знаходяться за 7 км від околиць Покровська, що на Донеччині. Через російські обстріли пошкоджено або знищено близько 80% критичної інфраструктури.