В РФ глава МОЗ назвав прагнення жінок до освіти «порочною практикою»

Джерело: росЗМІ

Міністр охорони здоров’я РФ Михайло Мурашко назвав прагнення жінок до освіти, побудови кар’єри та пов’язаним з цим відтермінуванням народження дітей “порочною практикою”. Щобільше, він наголосив, що ситуація в РФ потребує перегляду.

Порочна практика сформувалася в суспільстві, коли з’явилося переконання, що жінка має спочатку здобути освіту, зробити кар’єру, забезпечити собі матеріальну базу, а потім лише потурбуватися про дітонародження. Тому виникають багато проблем: безпліддя, невиношування. Скорочується час для народження третьої та четвертої дитини. Ситуацію має бути переглянуто, — заявив міністр РФ.

Також Мурашко розповів про проєкт МОЗ РФ стосовно обліку препаратів для абортів в аптеках. Попри те, що, за його словами, кількість абортів вже знизилася, вона може бути скорочена ще сильніше. Мовиться саме про препарати для медикаментозного аборту.

Російський міністр вважає, що препарати для медикаментозного аборту мають бути жорстко контрольованими у медичних та фармацевтичних організаціях, так само як психотропні речовини, сильнодіючі та отруйні препарати. В РФ МОЗ наполягатиме на ухваленні цієї ініціативи до кінця поточного року.

За даними ЗМІ, колишній президент США Барак Обама агітуватиме голосувати за віцепрезидентку США Камалу Гарріс за місяць до виборів.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

Електрогітару, на якій грав покійний гітарист Джордж Гаррісон на початку існування The Beatles, виставлять ​​на аукціон наступного місяця. Очікується, що її можуть продати за понад 800 000 доларів.

В компанії Tesla знову виникли проблеми з автомобілями Cybertruck з моменту запуску минулого року. У 2024 році автомобілі вже вп’яте відкликають.

Французький суддя скасував рішення у справі Домініка Пеліко, якого звинувачують у тому, що він присипляв свою дружину наркотиками та запрошував понад 80 інших чоловіків зґвалтувати її в їхньому домі протягом десяти років.