Російський суд визнав Галкіна винним в антиросійській пропаганді на своїх виступах

Джерело: росЗМІ у Телеграмі

Російський суд визнав гумориста Максима Галкіна винним у пропаганді антиросійських ідей під час його виступів за кордоном. За даними судових документів, Галкін, внесений до реєстру іноземних агентів, використовував свої концерти для поширення політичних заяв, спрямованих проти російської влади.

Розслідування Міністерства внутрішніх справ Росії встановило, що Галкін веде політичну діяльність, фінансовану з іноземних джерел, що стало підставою для визнання його винним у відповідних правопорушеннях.

Сам Галкін, який заявив, що не займається політичною діяльністю, вважає статус іноземного агента порушенням своїх прав. Він також продовжує виступати з концертами в Європі та США, де критикує російське керівництво, зокрема президента Володимира Путіна.

Фото: ТАСС

Нагадаємо, що після публічного засудження повномасштабного вторгнення Росії в Україну Галкін разом із родиною переїхав до Ізраїлю. У вересні 2022 року Міністерство юстиції Росії включило його до реєстру іноземних агентів. Його дружина, співачка Алла Пугачова, також висловила солідарність із чоловіком, закликавши визнати і її іноземним агентом.

До того ж вже тривалий час артист підписує будь-які свої дописи у соціальних мережах наступним чином: “Данний матеріал (інформація) вироблено, поширено іноземним агентом Максимом Олександровичем Галкіним або стосується діяльності іноземного агента Максима Олександровича Галкіна”. Наприклад, таким відео може бути те, де він просто показує свого собаку Роккі.

Скриншот: Максим Галкін / Інстаграм

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.

Учасники художнього проєкту “МУР” повідомили, що перед їхньою виставою в Ужгороді, яка відбулась 18 вересня, працівники ТЦК мобілізували технічний склад команди.

Росія проводить інформаційні маніпуляції, часто маскуючи їх під українські ініціативи, зокрема через створення псевдоукраїнських сторінок у соцмережах.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю, 20 вересня, здійснить візит до України.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.