«Росія набагато крихкіша», ніж визнає – міністр оборони Великої Британії

Джерело: SkyNews

18 липня міністр оборони Великої Британії Бен Воллес зробив низку цікавих зауважень стосовно війни в Україні. Виступаючи на конференції Інституту глобальних змін Тоні Блера в Лондоні, він зокрема наголосив, що НАТО є ефективним стримуючим фактором для президента РФ Володимира Путіна, і що “Росія є набагато крихкішою”, ніж Москва визнає.

Дедалі агресивніший президент Путін, з постійними загрозливими червоними лініями, які потім зазвичай тануть, він не наважувався наближатися до НАТО, – зазначив Воллес.

Він зауважив, що РФ не змогла і не наважилася напасти на такі території, як Естонія чи Латвія. І констатував, що росіяни були “дуже обережні, щоб переконатися, що вони не провокують” НАТО.

Також глава оборонного відомства Великої Британії визнав, що війна РФ проти України “пожвавила” НАТО, оскільки, за його словами, військовий Альянс “стагнував” в попередні роки. Воллес пояснив, що після 1991 року НАТО просто “застоялося”, і додав, що багато населення Європи було здивовано, що НАТО є ядерним Альянсом.

Я вважаю, що [війну проти РФ] можна виграти. Переконаний, що Росія набагато крихкіша, ніж хочуть визнати росіяни… Розкол в ієрархії російської армії цілком реальний, кількість втрат жахлива, – наголосив він.

Нагадаємо, міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що планує залишити уряд під час наступних перестановок у Кабінеті Міністрів і не балотуватиметься на наступних загальних виборах.

Раніше повідомлялося, що Бен Воллес був фаворитом на зміну Єнса Столтенберга, але не зміг заручитися підтримкою Вашингтона. Глава США Джо Байден не підтримав Воллеса на посаду генерального секретаря НАТО після того, як Велика Британія продовжила навчання українських пілотів на F-16 без “зеленого світла” з Білого дому.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Іспанська поліція заарештувала у Мадриді чоловіка, який мав намір продати підроблену картину Леонардо да Вінчі за 1,3 мільйона євро.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.